برگزاری اولین نشست شورای سیاست گذاری المپیاد دانشجویی سلول¬های بنیادی و پزشکی بازساختی
اولین نشست شورای سیاست¬گذاری المپیاد دانشجویی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی با حضور دکتر نوه ابراهیم، مدير كل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، دکتر پاسالار، رئيس مركز استعدادهاي درخشان دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر ابراهیم کلانتر و دکتر حسینی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی , دکتر پیمان کیهان ور،
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی اولین نشست شورای سیاستگذاری المپیاد دانشجویی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی با حضور دکتر نوه ابراهیم، مدير كل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، دکتر پاسالار، رئيس مركز استعدادهاي درخشان دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر ابراهیم کلانتر و دکتر حسینی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی , دکتر پیمان کیهان ور، مسئول برگزاری المپیاد در تاریخ 19 دی ماه در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار گردید.
در ابتدای جلسه دکتر حشمت به ارایه توضیحات مختصری در ارتباط با فعالیت ها و اهداف ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی پرداخت و گفت: با توجه به اهمیت این حوزه از علم در جامعه پزشکی امروز برگزاری المپیاد دانش آموزی و دانشجویی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهت ترویج و فرهنگ سازی این علم از ضروریات انکار ناپذیر می باشد.
وی همچنین توضیحاتی پیرامون برنامه ریزی های صورت گرفته برای برگزاری اولین جشنواره سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در اردیبهشت ماه سال 95 ارایه داد.
سپس دکتر کیهان ور مسئول شورای المپیاد دانشجویی ضمن تشریح جنبه ی ترویجی برگزاری این المپیاد افزود: برای برگزیدگان این المپیاد مشوق هایی نیز در نظر گرفته شده است. در ضمن یکی از موضوعات اساسی برای این المپیاد شفاف سازی مقطع تحصیلی داوطلبین می باشد که در این زمینه باید تدابیری در نظر گرفته شود که تمامی مقاطع دانشگاهی بتوانند شرکت کنند.
در ادامه دکتر عموعابدینی بر ضرورت شفاف سازی اهداف برگزاری این المپیاد تأکید کرد و گفت: بهتر است یکی از اهداف برگزاری این المپیاد ایجاد پلی بین صنعت و دانش باشد تا برای دانشجویان ملموس تر گردد.
دکتر نوه ابراهیم، مدير كل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری نیز ضمن تأکید بر شفاف سازی وضعیت برگزاری این المپیاد از جمله اطلاع رسانی و منابع آزمون اظهار داشت: جنبه علاقمندی داوطلبین پررنگ تر شود البته نه جنبه تشویقی.
سپس مسئول برگزاری المپیاد هدف از برگزاری این المپیاد را همکاری تیمی بین دانشجویان وزارت بهداشت و علوم، شناسایی استعدادهای برتر و هدایت این افراد در رشته های دیگر به جز رشته ی پزشکی و دندان پزشکی اعلام نمود.
در ادامه دکتر هاشمی افزود: در رابطه با حوزه علوم سلول های بنیادی در کشور خلاء بسیاری موجود می باشد که می توان با برگزاری این المپیاد خلاء موجود را پر کرد.
دکتر آی نیز ضمن بحث پیرامون اهمیت المپیادهای موجود در کشور در جهت شناسایی استعداد های برتر افزود: با ایجاد انگیزه در این افراد می توان آنها را به سمت اهداف مشخص رهنمون ساخت.
در ادامه دکتر پاسالار، رئيس مركز استعدادهاي درخشان دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن بحث پیرامون تلاش مسئولین ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی برای برگزاری این المپیاد افزود: با عنایت به اینکه دواطلبین المپیادها قصد دارند در رشته های پزشکی و دندانپزشکی ادامه تحصیل دهند که با توجه به این موضوع باید تدابیری ارایه نمود که بتوانند در رشته مرتبط ادامه تحصیل دهند.
سپس دکتر حسینی به بحث پیرامون مقاطع تحصیلی برای برگزاری این المپیاد پرداخت و ادامه داد: هدف از برگزاری المپیادهای مختلف کشف استعدادهای برتر، گسترش علوم جدید و ایده پروری است. در اینجا شفاف سازی اهداف برگزاری این المپیاد بسیار ضرورت دارد. وی همچنین تأکید داشت: فرآیند برگزاری این المپیاد باید کاملاً مشخص گردد تا داوطلب را با مشکلات مواجه نسازد. در ضمن مشکلات موجود المپیادهای کشور جنبه دانشی آن می باشد یعنی این المپیاد ها از جنبه خلاقیتی به نوعی دور مانده اند.
دکتر کلانتر نیز خواستار تعیین هدف نهایی برای برگزاری این المپیاد شد و افزود: باید تمامی اهداف و مراحل برگزاری این المپیاد شفاف سازی گردد و البته در جهت ایجاد انگیزه نیز می توان جنبه تشویقی را نیز پر رنگ تر نمود.
در ادامه دکتر نوری گفت: بهتر است برنامه ریزی به گونه ای باشد که برگزاری این المپیاد با بن بست مواجه نشود و البته می توان این المپیاد را برای تحصیلات تکمیلی تخصصی تر برگزار نمود.
ارسال به دوستان